Zinnia gror väldigt fort

Idag vaknade jag upp väldigt sent. För inatt har Märta haft det jobbigt då en förkylningen slog ner som en bomb från ingenstans och då sov båda barnen väldigt länge. Och undra om det inte börjar på Vera nu också? För det är ju bara skönt om båda tar det på en gång. Lite seg i huvudet med en kopp kaffe tänkte jag bara titta till odlings bordet så sådderna va fuktiga och får se det här.


Jag bara älskar sånt här!

Vilken lycka att få se att såå många Zinnia har tittat upp under natten. Jag bara älskar sånt här!

Jordkuber är verkligen grejer det.

Zinnia gror väldigt fort

Så zinna grov väldigt fort har jag ju nu fått lära mig. Jag har aldrig sått Zinna innan för jag inte riktigt förstått att det är den blomman eller haft plats tidigare. Men känner att i år blir det nog som med dahliaknölarna… Har jag bara provat blir jag sen besatt haha. Det känns ju som dom är väldigt lättodlade.

Den Zinnia som jag har sått som ni kan hitta HÄR
Älskar ni inte också sånt här? Små plantor med massor med liv i

Så snart nu ska jag sätta mig och göra fler jordkuber som jag skrev om HÄR för det finns massor med fler fröer att förgro inne kvar. Och nu när jag i förrgår också beställde ett helt lass med matjord känner jag att jag kan med gott samvete köpa lite fröer till.

Jag ska bara förhandla med Eric att vi bygger ett rätt stor växthus inne i det vi redan har. Och att jag sen kan sätta in frostvakten för att ha alla växter som grott där. Så jag har en tanke i huvudet att det ska bli flera hyllor där det är enkelt att ställa in allt och att det får värme och mycket ljus.

Och jag lovar er ni kommer helt klart få vara med när detta projekt börjar inne i vårat tunnelväxthus. Så nu ska jag drömma om ett blomsterhav i min trädgård, hoppas Eric snart kommer hem från stan och roda sjuka barn. Och hoppas jag får göra fler jordkuber.

Ha det bäst / Elin

Dela:

Du kanske också gillar..

Lämna en kommentar

guest
2 Kommentarer
Se alla kommentarer
trackback

[…] blev 2 meter, längden 180 cm och bredden 150 cm. Alla mina Zinnia ska få bo i växthuset https://elinlewenhaupt.se/zinnia-gror-valdigt-fort/ Hur lilla växthuset ser ut i […]

trackback

[…] Min första upplevelse av Zinnia HÄR […]

Kontakta Elin Lewenhaupt

Om mig

Jag heter Elin Lewenhaupt och är 31år och bor på en liten gård utanför Eksjö i Småland med min Make Eric och våra tre barn Märta Vera och Nils. Här delar jag min passion för livet på landet och min stora dröm är att bli helt självförsörjande.

Idag jobbar jag som influencer, bloggare, youtuber, filmfotograf och kreatör och gör samarbeten med små och stora företag.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Jag skickar inget skräp eller spam och du kan avsluta din prenumeration när du vill.

Senaste inläggen

No feed
Something went wrong. It seems like the playlist you selected does not have any videos

Få tips och inspiration direkt i mailkorgen

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.