Att älska Soil blocks

Nu kanske jag tar i lite ifrån tårna när jag skriver rubriken på det här inlägget. För jag vet ju faktiskt inte ännu hur det är att odla i alla dessa jordkuber jag gjorde igår. Men bara av det lilla jag har hållit på med dom så känner jag att det här kommer nog verkligen bli riktigt bra!

Att göra Micro 20 krävdes lite övning men sen satt det. https://www.velobloom.com/product-page/micro-20

Avkoppling för hjärnan..

Provade först att göra micro 20 jordkuber och det tog lite tid innan jag fick till rätt struktur på jorden och teknik med pressen.
Att göra Micro 20 krävdes lite övning men sen satt det och gick som tåget.

I dessa små kuber provade jag att så Vallmo. För mig som har så dålig syn kan jag lova dig att det va en utmaning. Om du inte har sett vallmofrön tidigare så är dom så små så små… Och att få dom på plats är riktig avkoppling för hjärnan.

Poppy iceland mixed

Sen gav jag mig på att göra större jordkuber som är 4*5 cm där jag sådde Zinnia. Den sorten jag valde hittar ni HÄR

Jag tycker det var så mycket lättare att göra större jordkuber att jag idag är väldigt sugen på att åka och köpa fler frön.. Men nu är ju bara frågan vart jag ska få plats med dom här inne?? Ute kommer ju aldrig vara några problem. Men här inne… ?


jordkuber som är 4*5 cm

Var hittar man Soil blocks?

Jag har köpt mina pressar hos Paulina Velobloom och hennes webbshop hittar ni HÄR När jag beställde tog jag Micro 20, Mini 4 och Kub-insert. Och är du intresserad av odling och älskar blommor tycker jag helt klart du ska följa Paulina Velobloom. Hennes hemsida är magisk och ger så mycket insperation.

Ha en fin dag / Elin

Dela:

Du kanske också gillar..

Lämna en kommentar

guest
5 Kommentarer
Se alla kommentarer
trackback

[…] snart nu ska jag sätta mig och göra fler jordkuber som jag skrev om HÄR för det finns massor med fler fröer att förgro inne kvar. Och nu när jag i förrgår också […]

trackback

[…] Mer om soil blocks här En planta i ett soil blocks […]

trackback

[…] Undervärmematta Använder soil blocks till blommor […]

Kajsa

Vad använder du för jordblandning? Bara såjord till mikro-kuberna? Planterar du om mikro till mini och har du någon speciell blandning då? VIlken jord använder du annars? Jag lyckades köpa en planeteringsjord med ganska stora bitar i förra året, och det hade varit skönt att slippa gegga med att sålla först!
Försöker leta efter bra recept på blandningar men det finns ju hur mycket olika som helst, och är det amerikanare så har de i massa olika som jag inte riktigt vet hur man hittar här.
Försöker med en blandning med kokosfiber och såjord till mikro just nu men funderar på hur jag ska göra nu när det är dags att sätta dem i mini-blocken.

Kontakta Elin Lewenhaupt

Om mig

Jag heter Elin Lewenhaupt och är 31år och bor på en liten gård utanför Eksjö i Småland med min Make Eric och våra tre barn Märta Vera och Nils. Här delar jag min passion för livet på landet och min stora dröm är att bli helt självförsörjande.

Idag jobbar jag som influencer, bloggare, youtuber, filmfotograf och kreatör och gör samarbeten med små och stora företag.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Jag skickar inget skräp eller spam och du kan avsluta din prenumeration när du vill.

Senaste inläggen

No feed

Få tips och inspiration direkt i mailkorgen

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.