Ett växthus i växthuset

Igår bestämde jag mig för att jag bara måste ha någonting där jag kan ställa alla växter. Så vi bestämde oss för att bygga ett växthus i växthuset. Till växter som jag har inne, sådana växter som jag behöver driva upp tidigt men inte vill utsätta för frost. Och jag måste bara säga att jag är så galet nöjd idag när arbetet är färdigt. Så nu ska ni få se vad hela familjen pysslade med här igår.

Så här såg det ut när vi började.

Tidig färd mot biltema

Jag ställde klockan tidigt igår så jag va i vetlanda när biltema öppnade för att köpa skruv och bubbelplast. Bubbelplast känns verkligen inte som det mest hållbara valet… men nu har vi byggt så att vi hoppas att plasten kan hänga med i många år. För min tanken är ju att detta lilla växthus inne i växthuset ska kunna monteras ner lätt och sen upp när det behövs. Den bubbelplast jag köpt som ska isolera mot frost är den HÄR

Så vi mätte hur stort det skulle kunna vara och sen kapade jag bitar av gammalt virke. Höjden blev 2 meter, längden 180 cm och bredden 150 cm. Och med två hyllplan så vi kan ställa växter på golvet i mitten och uppe mot taket. Massor med plats! Fantastiskt!

bygger växthus

Höjden blev 2 meter, längden 180 cm och bredden 150 cm.
isolerat växthus
Alla mina Zinnia ska få bo i växthuset https://elinlewenhaupt.se/zinnia-gror-valdigt-fort/
ett litet växthus i växthuset
Hur lilla växthuset ser ut i stora.

Kommer film på Växthus i Växthuset

För den som verkligen vill se hur vi gjorde kommer jag dela film på hela bygget. Och när den är klar kommer jag lägga till den här i detta inlägg.

tunnelväxthus

Så idag ska vi ställa ut växter på hyllorna och fixa så att våran frostvakt i form av en fläkt kommer på plats. Det är så himla fina och varma dagar här nu men så kallt på nätterna med flera minusgrader.

barn och växthus

Nu ska jag bara få i barnen lite mer frukost innan vi kör på en heldag ute igen.

Ha en fin Påsk

Nu finns det film hur vi byggde här https://youtu.be/vF5fNmTHed0

Dela:

Du kanske också gillar..

Lämna en kommentar

guest
0 Kommentarer
Se alla kommentarer
Kontakta Elin Lewenhaupt

Om mig

Jag heter Elin Lewenhaupt och är 31år och bor på en liten gård utanför Eksjö i Småland med min Make Eric och våra tre barn Märta Vera och Nils. Här delar jag min passion för livet på landet och min stora dröm är att bli helt självförsörjande.

Idag jobbar jag som influencer, bloggare, youtuber, filmfotograf och kreatör och gör samarbeten med små och stora företag.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Jag skickar inget skräp eller spam och du kan avsluta din prenumeration när du vill.

Senaste inläggen

No feed

Få tips och inspiration direkt i mailkorgen

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.