Tunnelväxthuset från Gjordnära har fått en ny plats

I betalt samarbetet med Gjordnära

Nu ska ni få hänga med när vårat Tunnelväxthuset från Gjordnära har fått en ny plats och gjorts större, i våran trädgård. Vi köpte ju vårat tunnelväxthus 2015 från Gjordnära och trodde det då skulle behöva en del skugga för att det inte skulle bli för varmt inne i.

Och vi valde då en plats under ett par stora lönnar som blev helt fel och fick alldeles för mycket skugga istället och rötter ifrån träden som letade sig upp in i odlingslådorna. Men som tur är så är det faktiskt inte alls svårt att byta plats på ett sånt här tunnelväxthus så det var inget svårt val att detta skulle få ske.

Tunnelväxthuset Gjordnära
Här har tunnelväxthuset ståt sen 2015

En ny plats utan träd och mycket sol

Jag vet inte hur många gånger jag stod i trädgården för att bestämma vart den nya platsen skulle bli men till slut föll det sig naturligt att på platsen vi hade våra hallon nu skulle få bli en oas där vi odlar. Och efter några dagars jobb (Ni kan se förarbetet HÄR) hade jag tillsammans med nära och kära gjort färdigt nya platsen dit tunnelväxthuset skulle få flytta med hjälp utav att Daniel och Troll från Gjordnära kom hit.

Tunnelväxthuset från Gjordnära
Tunnelväxthuset från Gjordnära
Jag nöjd över att ytan för tunnelväxthuset är färdigt

En mycket snabb nedmontering av Gjordnära

Och oj vad fort det gick att montera ner tunnelväxthuset! Något jag trodde skulle ta många timmar tog inte ens 2 timmar. Det gick väldigt fort att lossa på alla muttrar och eftersom Daniel och Troll inte behövdes vara rädda om plasten gick det ju ha ett högt tempo och vara oförsiktig.

Jag trodde att det svåraste skulle bli att få upp jordankarna men dom gick att lossa med handkraft och det behövdes inte användas några utav verktygen Gjordnära har för att lossa på dom ifall de skulle sitta hårt.

Tunnelväxthuset Gjordnära
Daniel och Troll från Gjordnära jobbar i snabbt tempo
Den gamla plasten kommer jag kunna återanvända till odlingarna i form av mindre växthus och lock till odlingslådor
Tunnelväxthuset från Gjordnära

Började bygga upp det ”Nya” Tunnelväxthuset

Väl nere på nya platsen gick det också väldigt fort. Det är ju inte första gången precis som Daniel och Troll bygger tunnelväxthus och tar du inte hjälp av Gjordnära har du jätte bra information om hur du ska göra HÄR på deras hemsida.

Ett stort vattenpass är verkligen till så mycket hjälp vi montering av tunnelväxthuset
Tunnelväxthuset från Gjordnära
Första bågen av sju är på plats
Daniel förbereder för att sätta upp takrören och gavelrören
Tunnelväxthuset Gjordnära
Från 30 kvm till 45 kvm Tunnelväxthus

Det känns ju som vi har fått ett helt nytt tunnelväxthus för att vi byggde det lite större. Det har gått från att vara 30 kvm till nu 45 kvm. När vi bestämde oss för att flytta det tänkte vi det var lika bra att göra det lite större eftersom möjligheten fanns och vi behöver verkligen mer yta att odla på.

Första gavelplasten är uppe och spännande att se hur klämmorna som håller plasten funkar.
Tunnelväxthuset Gjordnära
Andra gavelplasten uppe och det blev riktigt härligt väder
Ingen blåst och stora takplasten kunde läggas på utan problem
Tunnelväxthuset Gjordnära
Plasten spänns upp och fästes fast med plastklämmor

Mina tips till dig som funderar på att köpa tunnelväxthus

  • Köp tunnelväxthuset så du har gott om tid att montera upp det och planera hur du vill det ska se ut inne i. Vi köpte i Maj sist och det är verkligen då vi ville odla som mest och inte bygga. Så köp gärna på hösten eller tidig vår/vinter.
  • Placerade hellre på en mer solig plats än en som blir för skuggig.
  • Ha nära till vatten så det är lätt att vattna när det behövs.
  • Ta hjälp av Gjordnära. Är du sugen på eller tänkt att köpa ett tunnelväxthus rådfråga Gjordnära om det uppstår frågetecken om bästa platsen eller vilken storlek. Gjordnära har jättemycket tips och råd HÄR

Daniel fyller i sand för att förankra plasten
Daniel och Troll precis färdiga med monteringen av ett 45 kvm stor tunnelväxthus
Tunnelväxthuset Gjordnära
Tunnelväxthuset Gjordnära

Kolla så fint det blev mellan dom röda husen?! Nu står det där tunnelväxthuset ger oss så otroligt mycket mer odlingsmöjligheter och som ger oss sån stor glädje året om. Jag är så GLAD!

Vill du se på film vilket otroligt jobb Gjordnära gjorde när dom var här rekommenderar jag starkt att titta in på Youtube-klippet här nedan.

Hoppas du gillade att hänga med på flytten av vårt Tunnelväxthus från Gjordnära och att du sen vill hänga med på resan hur vi bygger upp odlingarna och skördar under hela året.

Titta gärna in och följ Gjordnära på deras olika kanaler Instagram, Youtube och Facebook för att få se hur deras stora utbud av odling tillbehör fungerar och används plus massa odlingsinspiration.

Kram// Elin

Dela:

Du kanske också gillar..

Lämna en kommentar

guest
0 Kommentarer
Se alla kommentarer
Kontakta Elin Lewenhaupt

Om mig

Jag heter Elin Lewenhaupt och är 31år och bor på en liten gård utanför Eksjö i Småland med min Make Eric och våra tre barn Märta Vera och Nils. Här delar jag min passion för livet på landet och min stora dröm är att bli helt självförsörjande.

Idag jobbar jag som influencer, bloggare, youtuber, filmfotograf och kreatör och gör samarbeten med små och stora företag.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Jag skickar inget skräp eller spam och du kan avsluta din prenumeration när du vill.

Senaste inläggen

No feed

Få tips och inspiration direkt i mailkorgen

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.