Snälla kan ni lugna mig lite?!

Det finns ingenting som gör mig så rädd som när Märta säger att hon har ont i benet. Min lillebrors cancer började i benet och jag är skadad för livet av detta. Vi var ju bara små barn när denna otroligt långa cancerresa började.

Snälla säg att era barn över 2,5 år också klagar på att de har ont här och där?!? Märta har gjort det så mycket sista tiden. Förstår att hon växer mycket nu också.

Nu låter jag verkligen helt hysteriskt och så är det oftas en stund men sen så lugnar jag mig….

Frågade Märta flera gånger var hon hade ont efter hon klagat på ont i benet och då nyper hon sig i lilltån och säger – här mamma. PUST..

Åhhh cancer har slitit på mig så hårt..

Mitt älskade barn!

Min största mardröm med alla andra föräldrar är ju att ens barn skulle bli svårt sjuka…

Åhhh när hjärtat är utanpå…

Dela:

Du kanske också gillar..

Lämna en kommentar

guest
26 Kommentarer
Se alla kommentarer
Emilie

Har en dotter i samma ålder som ofta klagar på ont i benen, speciellt dom gånger jag inte orkar bära henne dit vi ska. Så jobbigt det måste vara med den ständiga oron. Kram!

Anna

Mina barn lider av växtvärk. Ganska ofta och mycket. Gråter av att de gör så ont i foten, knäna eller i tårna. Hade så när jag va liten med så tror de kan va ärftligt! Massera med liniment eller alvedon brukar funka. Förstår iaf att du blir orolig

Tina

Min ena kille var värre än den andra, var oxå jätteorolig för att det skulle vara cancer, men han hade en snabbare tillväxt och har längre ben än storebror. Dom har olika kroppar liksom. Han klagade mkt på kvällarna . Det gjorde ont i låret eller vaden. Och mitt oroliga jag frågade försiktigt hur det gjorde ont. Han var kanske mellan 3-7 när detta var aktuellt. Lite då och då kom det i omgångar.

Kramar Tina/ourwildtribe_photography

Tina

Alltså, vad jag ville säga var att det gick över och var inget farligt! Troligtvis växtvärk.
Men kan förstå att din oro är stark efter det som hänt din bror.

Beatric

Lukas är 2 och har också ont i benen, ofta på kvällen/natten men han nyper sig i stortån ofta när han ska visa förstår din oro precis, tyvärr.. Jävla sjukdom! ❤️❤️

Isa

Mina båda barn har haft mycket växtvärk runt 2-5 års ålder. Det kommer ofta på kvällen/natten och gör superont. Ofta i knävecken. Men växtvärk kan säkert vara olika på olika barn. Vet inte om det går att lindra din oro med din erfarenhet och bakgrund, kämpa på <3

Emmy

Min dotter hade också växtvärk i den åldern♡

Malin

Jag hade själv fruktansvärt mycket växtvärk, smärta, i mina ben ca 5 kvällar o nätter/vecka från så länge jag kan minnas till ca 20 års ålder. Oftast bara ett ben åt gången, ibland båda. Det var helt ofarligt, men jag förstår din oro!!

Emma

Av Mina två pojkar så har den äldste ibland väldigt ont I benen (ibland bara ett) och haft sedan han var liten. Han har långa ben som ibland växer extra fort. Men det är jobbigt att se/höra honom ha ont. Min lillebror hade fruktansvärd växtvärk I benen när Han var liten och blev kollad och allt var ok. Att du tycker det är extra jobbigt är fullt förståeligt! Men vet du, ingen läkare skulle tycka du var konstig om du vill prata med dem om det. Min man, som är läkare här I England, har ofta patienter vars bakgrund gör att de vill kolla upp saker som andra kanske inte skulle tänka på. Du har rätt att få din oro lugnad. Kram

Pappan

Hej!

Det var lika för vår fyraåriga dotter runt 3 års ålder. Klagade ofta på smärtor i benet. Hon var även trött ofta, hade bllåmärken på benen och sämre aptit. När jag googlade symptom så stämde allt in på Luekemi.. blev illamående. Men prover visade inte något avvisande som tur var! Men jag förstår absolut din oro. Mvh Pappa till två underbara döttrar

Linda

Förstår din oro!
Min son som nu är 9 år hade fruktansvärt ont i benen när han var 3-4 år. Han kröp fram och klagade och grät så in i bängen så vi fick bära honom ibland. Tillslut sa min mamma att han förmodligen hade växtvärk och att vi kanske skulle prova massage och att ge honom flytande alvedon och då blev det bättre. Mammahjärtat värker när man ser och hör dom små liven lida! Ibland har dom nog svårt att förklara vart det gör ont också…
Sonen fick plötsligt ont i armen en gång när han lekte och grät nåt fruktansvärt och pekade på handleden när vi frågade vart det gjorde ont. Efter en timme åkte vi till barnakuten och en röntgen visade att hans armbåge hoppat ut led…
Hoppas dottern känner sig bättre snart men om oron finns att det skulle vara nåt allvarligt tycker jag du ska kontakta läkare och förklara din oro i och med det som hände din bror ❤️

Jasmine

Säkert bara växtvärk, jättevanligt! Kommer och går år efter år Min tjej är 6 nu och har det fortfarande ibland

Emma

Min dotter nu 8 år klagade som mest mellan4-6 års åldern, jag var på v-centralen vid tre tillfällen, de tittade på flera olika blodprover. Men avfärdade det som växtvärk, nu senaste året har hon inte klagat en ända gång. Men fy va nojjig jag har varit

Lise Frank

Hej,
Har en 2,5 åring som nu för andra gången vaknar gråtandes och säger att det gör ont i benen, en låren men från knät och ner på vaden.
Jag för direkt panik och tänker det värsta? Är det tidigt med 2,5 år och växtvärk?

Vet att tråden är gammal men hoppas få svar ❣️
Orolig mamma

Martin

Hej. Hur har det gått för dig? Jag har samma problem med min dotter som är 2,5 år. Pappa det är jobbigt i benen säger hon. Tolkar det som att det gör ont. Hon vill inte gå. Ska fråga på bvc imorn
/orolig pappa

Kontakta Elin Lewenhaupt

Om mig

Jag heter Elin Lewenhaupt och är 31år och bor på en liten gård utanför Eksjö i Småland med min Make Eric och våra tre barn Märta Vera och Nils. Här delar jag min passion för livet på landet och min stora dröm är att bli helt självförsörjande.

Idag jobbar jag som influencer, bloggare, youtuber, filmfotograf och kreatör och gör samarbeten med små och stora företag.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Jag skickar inget skräp eller spam och du kan avsluta din prenumeration när du vill.

Senaste inläggen

No feed

Få tips och inspiration direkt i mailkorgen

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.