Min förodling inomhus

Nu ska jag berätta i första delen hur jag har min förodling inomhus och med vilka saker. Komma en del till där jag visar hur jag odlar i lilla växthuset med rotningskuber och med krukor, jord och perlite.

Mitt odlingsrum i källaren

Vi har ju tur att ha en stor källare på detta hus och i ett av rummen har vi förodlingen innan allt ska få komma ut när det är dags. Otroligt skönt att inte ha massor med växter upp i huset bland barnen.

Vilken växtbelysning?

Vi har två bord och över dom hänger det två LightWave T5. Den stora hittar ni HÄR  och den lilla HÄR Vi är otroligt nöjda över belysningen men med facit i han skulle vi haft 2 stora istället. Vi odlar ju så pass mycket inomhus och mer kommer det antagligen bli.

Min förodling inomhus
Min förodling inomhus
Växtbelysning LightWave T5

Värme till frösådd?

Eftersom källaren är lagom kall när förodlingen har grot och inte ska står varmt längre har vi en värmematta under odlingen när det ska gro. Här på ställer jag sådden i ett litet växthus som håller fukten bra. Jag har en termometer för att hålla koll på att det är rätt temperatur för sådden cirka 20-25 grader. Har någon gång behövt ställa upp lilla växthuset på två träbitar så att det inte blivit för varmt. Detta har varit när jag har odlingen på övervåningen. Så det är alltid bra att ha koll på sin termometer inne i växthuset. Värmemattan vi har hittar du HÄR

Min förodling inomhus
Undervärmematta

Pluggbrätte och rotningskub

Till många av fröna som chili, paprika, gurka, melon, och tomat bland annat använder jag ett pluggbrätte med rotningskuber i. Pluggbrättet hittar ni HÄR och dom rotningskuber jag köper är dom HÄR

Min förodling inomhus
Pluggbrätte
Min förodling inomhus
Rotnigskuber
Min förodling inomhus

Mitt lilla mini Växthus

För att hålla fukten och värmen bra har vi ett lite växthus som funkat så bra i många år att frön att gro i. Överdelen hittarn ni HÄR och underdelen HÄR

Min förodling inomhus
Mini växthus

Nu hoppas jag att jag fått med det mesta och skulle det bara var något så fråga på som vanligt här eller på mina andra sociala medier.

Lycka till med förodlingen! / Elin

Dela:

Du kanske också gillar..

Lämna en kommentar

guest
8 Kommentarer
Se alla kommentarer
Johanna Richter

Tack för bra tips! Vilken temperatur har du i din källare?

Lisa

Vilket underbart inlägg! Så matnyttigt så det är inte klokt! Älskar det. Dahlia inlägget lika så, i år blev jag sugen på att prova på att fröså. Bara en fråga, vad är fördelen med rotningskuber? Jämfört med vanlig sågjord typ? Novis när det gäller kuber

Lisa

Och nu grodde en till fråga när jag läste ditt inlägg om Soil block varför föredrar du soil blocks till blommor men rotningskuber till grönsaker, om jag förstått dig rätt? Kram o tack för att odlingspeppen nu officiellt börjat! Kan knappt värja mig.

trackback

[…] Min förodling inomhus […]

trackback

[…] FRÅN GRÄSMATTA TILL MASSOR AV MAT Min förodling inomhus […]

Kontakta Elin Lewenhaupt

Om mig

Jag heter Elin Lewenhaupt och är 31år och bor på en liten gård utanför Eksjö i Småland med min Make Eric och våra tre barn Märta Vera och Nils. Här delar jag min passion för livet på landet och min stora dröm är att bli helt självförsörjande.

Idag jobbar jag som influencer, bloggare, youtuber, filmfotograf och kreatör och gör samarbeten med små och stora företag.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Jag skickar inget skräp eller spam och du kan avsluta din prenumeration när du vill.

Senaste inläggen

No feed

Få tips och inspiration direkt i mailkorgen

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.