Märker mina dahlior i panik

I onsdags kändes det tidigt i från luften och naturen att det nog blir frost på kvällen. Så jag kände att när vi va ute det sista på kvällen ville jag ta in vad som kanske skulle bli min sista jättebukett för i år med dahlior. Men jag hade tur…! Så längre ner kan ni läsa om hur jag märker mina dahlior i panik.

Märker mina dahlior i panik

Det blev frost

Frosten kom och det var så otroligt vackert ute. Och det va så skönt för när jag såg det kände jag inombords hur jag faktiskt va redo. Redo för att det är höst och snart kommer bli vinter. Och jag hade tur att frosten inte var så hård att den tog dahliorna.

Märker mina dahlior i panik

Märker mina dahlior i panik

Jag måste erkänna att jag hade svårt att somna i onsdagskväll för jag hade ju inte hunnit märka upp mina dahlior med lappar vad dom har för färg på blomman. Jag har ju sått ett gäng i från frön i år igen och denna omgången gav så himla många fina storlekar och färger.

Ni som inte har haft dahlior inna ska veta att när frosten tar dom vissnar hela blomman ihop och blir brun/grön. Och då är det inte lätt att veta vad för färg blomman har.

Märker mina dahlior i panik

Därför vill jag veta färgerna på dahliorna

Jag har dom senaste åren förodlat massor med dahlior för att kunna ge bort till mina nära och kära. Så till nästa år när det är dags igen att ge bort blommor kommer det bli skönt att veta vilken färg dom har. Och att jag inte skickar 10 stycken gula till exemplet till barnen farmor och farfar.

Märker mina dahlior i panik

Så märker jag upp blommorna

Jag har köpt lappar på granngården som ni hittar HÄR. Jag har sen med två olika pennor för att vara på den säkra sidan att färgen sitter kvar skrivit på båda sidorna. Sen har jag bara tagit en lite ståltråd för att kunna fästa lappen längst ner på stammen.

Jag hoppas nu att jag kan ha kvar lapparna i flera år runt stammen och att jag kanske bara i framtiden behöver bättra på färgen. Så nu hoppas jag frosten håller sig borta lite till så jag kan märka alla dhalior som mina nära och kära fått i år. Sen är just den biten klar innan allt ska in för säsongen.

Hur jag tar in knölarna får komma här och på youtube

Jag kommer för den som inte gjort detta inna dela hur jag tar in och förvarar mina dahlior inför vintern. Men när det inlägget och youtubeklippet kommer får ju hösten avgör.

Ni får ha en härlig dag så hörs vi snart igen / Elin

Dela:

Du kanske också gillar..

Lämna en kommentar

guest
0 Kommentarer
Se alla kommentarer
Kontakta Elin Lewenhaupt

Om mig

Jag heter Elin Lewenhaupt och är 31år och bor på en liten gård utanför Eksjö i Småland med min Make Eric och våra tre barn Märta Vera och Nils. Här delar jag min passion för livet på landet och min stora dröm är att bli helt självförsörjande.

Idag jobbar jag som influencer, bloggare, youtuber, filmfotograf och kreatör och gör samarbeten med små och stora företag.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Jag skickar inget skräp eller spam och du kan avsluta din prenumeration när du vill.

Senaste inläggen

No feed

Få tips och inspiration direkt i mailkorgen

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.