Holkar till stare ”starholkar”

Idag när jag vaknade så kände jag att jag måste bara bli klart! Klar med alla holkar till stararna som står ute i bon och väntar på mig att bli färdiga. Staren är en sån fantastisk fågel och jag ser dom överallt här runt gården. För mig är staren verkligen en stor del av det svenska odlingslandskapet och det gör mig väldigt bekymrad att starpopulationen minskar.

Har 14 starholkar som snart ska målas

Varför så bråttom med starholkar?

Jag har ju så bråttom för att det är ju starens ungar som du brukar ses flyga ut först ur sitt bo. Och det betyder ju att det är staren som är bland dom första att också försöka hitta en bra och lämplig plats att häcka på. Och det blir ju inte några häckningar i holkarna om dom står ofärdiga inne i snickarboa?

Vet att det står överallt när jag googlat efter mått till holkar att ”det är aldrig försent att sätta upp en holk” Dom menar på att får man inte häckning i holke i år så blir det ju nästa år och det är ju bättre en ingenting alls. Men jag vill ju så gärna få starar i dom i år.

”Det är aldrig för sent att sätta upp en holk”

Men som jag har kämpat idag med alla bitar som min man Eric och syster Sofie har varit med och fixat! Så nu ikväll med lite hjälp av Eric har det blivit 14 stareholkar klara att hänga upp innan helgen. Jiipppi!

Den sista detaljen vi gjorde nu ikväll va ju att sätta på holk ringar som jag köpt hos Naturbokhandeln. och den just till stare hittar ni HÄR Nu ska vi bara hitta 14 lämpliga platser där vi kan placera ut ut holkarna och vänta och se om vi får gäster. Sen hoppas jag få till en riktigt snygg bild till min hashtag #holkutmaningen2019.


Ringen är 52 mm och är avsedd för holkar med 50 mm öppning.

Vad är #holkutmaningen2019?

Så här skrev jag den 27 mars på min instagram med en väldigt fin bild som ni hittar HÄR

Är ni med mig på #holkutmaningen2019 ? Gör ett hållbart val genom att avstå något du skulle köpt som du egentligen inte behöver och köp istället material för att bygga holkar eller köp en eller flera färdiga holkar som är lätt att googla sig till vart man kan hitta och vad man ska tänka på. En liten önskan ifrån mig är bara att den har skydd för hålet så fågelfamiljen är lite extra skyddad från bland annat hackspettar. Bor du mitt inne i stan? Ta kontakt med markägaren om lov att få sätta upp holkar.
Kommer dela alla bilder i min story som kommer upp på 
#holkutmaningen2019 ♥️ Vad säger ni? Är ni på? 🌎♻️ Skit i de där nya kläderna från Kina eller Indien och köp ett hem till familjen fågel ♥️ 

Jag ville med #holkutamninge2019 peppa andra att göra ett bättre val. Att köpa eller bygga ett hem till en fågel familj istället för en onödig konsumtion av något annat. Jag vill uppmuntra till ren och skär naturvård som är roligt.

Blir lika glad varje gång jag tittar in på min hashtag och ser att det kommer upp fler och fler holkar i vårat avlånga land. Titta in här får ni se https://www.instagram.com/explore/tags/holkutmaningen2019/?hl=sv

Nu ska jag ta en kopp kaffe, njuta av att alla starholkar är färdiga och ladda för att hänga upp dom innan helgen.

Ha det bäst så hörs vi snart igen

Elin

Dela:

Du kanske också gillar..

Lämna en kommentar

guest
3 Kommentarer
Se alla kommentarer
Erik

kMen det beror också på att det är mindre öppna beten efter att korna minskar

trackback

[…] Läs om starholk här  […]

Kontakta Elin Lewenhaupt

Om mig

Jag heter Elin Lewenhaupt och är 31år och bor på en liten gård utanför Eksjö i Småland med min Make Eric och våra tre barn Märta Vera och Nils. Här delar jag min passion för livet på landet och min stora dröm är att bli helt självförsörjande.

Idag jobbar jag som influencer, bloggare, youtuber, filmfotograf och kreatör och gör samarbeten med små och stora företag.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Jag skickar inget skräp eller spam och du kan avsluta din prenumeration när du vill.

Senaste inläggen

No feed

Få tips och inspiration direkt i mailkorgen

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.