Äntligen har vi bin igen!

Jag är så lycklig! Jag och min svägerska Julia började tidigare i år biodlingskurs då vi båda vill ha bin igen. Jag gick kurs för över 10 år sen men skaffade aldrig bin då men gjorde det för 3 år sen och det gick inte alls bra. Mitt samhälle dog och jag kände att jag behövde gå om kursen för att kunna skaffa bin igen.

Äntligen har vi bin igen

Och nu är vi ägare till var sitt kupa med buckfastbin som vi igår hämtade hos ett mycket trevligt par i Aneby. Åhhh jag är så glad! Vi valde buckfastbin för att det är vad den närmaste biodlaren har och det va vad vi hade förra gången.

När jag var liten hade ett par gubbar bin här runt gårdarna bland annat min farfar. Och nu hoppas jag bina är här för att stanna så länge jag lever. Jag hoppas detta är början till att vi får en rätt stor bigård.

Placering av bikupa

Svåraste med alltihopa

Vet ni det här var nog det svåraste med alltihopa. Att hitta en plats där kupan kunde stå.
Där det inte är alltför blåsigt med morgonsol och kvällssol men kanske ett glest träd rakt mot söder. Och gärna lätt att komma nära enkelt med bil för att hämta honungen. Jag tror detta är bästa platsen på gården

https://youtu.be/Ph7rcb4kO_s

Det ska bli så spännande att se vad som händer med alla fruktträd och bärbuskar. Om vi kommer få mer skörd för att det kommer bli mer pollinerat? Nu är ju detta inget jag kommer märka av i år men jag kommer med spänning och längtan se fram emot det nästa år.

Så nu ska vi bara äta en sen frukost och gå ut och kanske möta på en av våra egna bin här i trädgården.

Ha en fin dag / Elin

Dela:

Du kanske också gillar..

Lämna en kommentar

guest
1 Kommentar
Se alla kommentarer
trackback

[…] Från 5 till 100 äppelträd Äntligen har vi bin igen! […]

Kontakta Elin Lewenhaupt

Om mig

Jag heter Elin Lewenhaupt och är 31år och bor på en liten gård utanför Eksjö i Småland med min Make Eric och våra tre barn Märta Vera och Nils. Här delar jag min passion för livet på landet och min stora dröm är att bli helt självförsörjande.

Idag jobbar jag som influencer, bloggare, youtuber, filmfotograf och kreatör och gör samarbeten med små och stora företag.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Jag skickar inget skräp eller spam och du kan avsluta din prenumeration när du vill.

Senaste inläggen

No feed

Få tips och inspiration direkt i mailkorgen

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.