Natur Trädgård/odling

Äntligen har vi bin igen!

Jag är så lycklig! Jag och min svägerska Julia började tidigare i år biodlingskurs då vi båda vill ha bin igen. Jag gick kurs för över 10 år sen men skaffade aldrig bin då men gjorde det för 3 år sen och det gick inte alls bra. Mitt samhälle dog och jag kände att jag behövde gå om kursen för att kunna skaffa bin igen.

Äntligen har vi bin igen

Och nu är vi ägare till var sitt kupa med buckfastbin som vi igår hämtade hos ett mycket trevligt par i Aneby. Åhhh jag är så glad! Vi valde buckfastbin för att det är vad den närmaste biodlaren har och det va vad vi hade förra gången.

När jag var liten hade ett par gubbar bin här runt gårdarna bland annat min farfar. Och nu hoppas jag bina är här för att stanna så länge jag lever. Jag hoppas detta är början till att vi får en rätt stor bigård.

Placering av bikupa

Svåraste med alltihopa

Vet ni det här var nog det svåraste med alltihopa. Att hitta en plats där kupan kunde stå.
Där det inte är alltför blåsigt med morgonsol och kvällssol men kanske ett glest träd rakt mot söder. Och gärna lätt att komma nära enkelt med bil för att hämta honungen. Jag tror detta är bästa platsen på gården

Det ska bli så spännande att se vad som händer med alla fruktträd och bärbuskar. Om vi kommer få mer skörd för att det kommer bli mer pollinerat? Nu är ju detta inget jag kommer märka av i år men jag kommer med spänning och längtan se fram emot det nästa år.

Så nu ska vi bara äta en sen frukost och gå ut och kanske möta på en av våra egna bin här i trädgården.

Ha en fin dag / Elin

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply