Från 5 till 100 äppelträd

Vet ni att jag har en stor dröm att när jag är 40 år ska jag gå från 5 till 100 äppelträd på och runt gården. Och alla ska jag på något vis planterat ut för att jag har tagit fram eller köpt äppelträden. Det kan ju vara allt från grundstammar till frön från sorter jag hittat i det vilda eller köpt på nätet. Börjar ni läsa på om detta är det en hel djungel av råd och tips. Och jag tänker försöka mig på många som sagt.

Jag tror det var när jag började läsa på om solitära bin och biodling som jag blev så otroligt intresserad av hur mycket fruktträd vi hade och hur många som fanns i våran omgivning. Och just förra året blev det äpplen jag fick för mig att lägga störst fokus på först så redan då lyckade jag driva upp lite plantor från frön. Det är dom ni ser på bilderna som jag ska börja lära mig ympa på.

Från 5 till 100 äppelträd
Från 5 till 100 äppelträd

Varför så många äppelträd?

  • Jo för jag känner det kommer ge så mycket för mig som vill bli självförsörjande.
  • En kunskap inte många besitter längre som jag kan dela vidare.
  • En trygghet i framtiden när det gäller mat i olika former.
  • Ett mycket rikare djurliv och insektsliv i och runt gården. Tänk liksom alla blommor till insekter och all frukt som blir till oss, djuren och fåglarna.
  • En stor glädje i livet att bara få se och lära mig med och motgångar i detta projekt

Så drömmigt så drömmigt.

Från 5 till 100 äppelträd

Finns bara 5 st äppelträd jag kan se ifrån gården

Vi har två äppelträ som står i trädgården som vi fick av mina svärföräldrar när vi flyttade in här. Jättefina med otroligt goda äpplen så där kommer jag verkligen ta ympris. Sen har vi 3 vildäpplen i betena runt om gården men där jag är orolig att ett av dom inte lever länge till om jag inte på någotvis kan hjälpa det få mer liv med lite beskärning.

Så det finns verkligen massor med plats för flera träd och det här kommer verkligen bli en utmaning men en otroligt rolig en och ni ska verkligen få hänga med på denna resan. Jag kanske till och med inspirerar fler till att göra samma sak som jag tänker försöka göra??

Ojoj detta är bara början hihi

Dela:

Du kanske också gillar..

Lämna en kommentar

guest
2 Kommentarer
Se alla kommentarer
karolina

spännande projekt! vi hade turen att få gott om fruktträd (9 äppelträd, 3 körsbärsträd, 2 päronträd, 3 plommonträd och fläder) när vi flyttade in vårt hus. tyvärr märker jag att det ofta blir mer frukt än vi kan ta tillvara på. har ännu inte lyckats vinterförvara äpplen tex.

Kontakta Elin Lewenhaupt

Om mig

Jag heter Elin Lewenhaupt och är 31år och bor på en liten gård utanför Eksjö i Småland med min Make Eric och våra tre barn Märta Vera och Nils. Här delar jag min passion för livet på landet och min stora dröm är att bli helt självförsörjande.

Idag jobbar jag som influencer, bloggare, youtuber, filmfotograf och kreatör och gör samarbeten med små och stora företag.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Jag skickar inget skräp eller spam och du kan avsluta din prenumeration när du vill.

Senaste inläggen

No feed

Få tips och inspiration direkt i mailkorgen

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.