Förvälla broccoli och blomkål

Det är ett riktigt kål år

Oj vilket otroligt bra år jag har för kålen så jag kan förvälla broccoli och blomkål i massor! Jag har aldrig fått så bra skörd och då har jag ändå inte använt något kålnät i år. Jag hart istället använt larvskydd som jag köpt från wexthuset

Jag han ju inte med att bygga ett säker ”kålhus” till min kål i år eftersom jag var höggravid så därför tänkte jag att jag måste prova detta larvskydd turex. Det ska faktiskt funka till ekologiska odlingar. Så kände att det va intressant att prova detta året då jag inte riktigt hänger med att skydda kålen ifrån kålfjärilen med nät. Och jag är väldigt nöjd med hur Turex har fungerat och hinner jag i år ska jag visa hur jag gör när jag behandlar min kål med ett Youtube-klipp.

Så förväller jag broccoli och blomkål

Det har blivit en otrolig skörd av broccoli och blomkål så jag passade på att göra en video på min Youtube-kanal hur jag förväller och fryser in min skörd. Tycker det är mycket roligare och lättare att lära sig av rörligt material en i text. Så här under kommer du till mitt klipp på Youtube där du kan se hur jag gör.

Förvälla broccoli och blomkål
Förvälla broccoli och blomkål

Vilka sorter har jag odlat i år?

Den lilla blomkålen heter Blomkål F1 ’Graffiti och den Gula heter Blomkål F1 ’Sunset. Broccoli är Broccoli F1 ’Green Magic’ och alla är köpta inne hos https://www.impecta.se/ . Jag är otroligt nöjd med alla sorterna och kommer odla dom nästa år igen.

Förvälla broccoli och blomkål
Förvälla broccoli och blomkål

Är det något du undrar skriv n kommentar här eller under klippet på min Youtube-klipp så svarar jag så fort jag kan. Hoppas jag nu inspirerat dig till att både odla, skörda och lagra till det är dags att skörda nästa gång.

Ha det bäst/ Elin

Dela:

Du kanske också gillar..

Lämna en kommentar

guest
3 Kommentarer
Se alla kommentarer
Kristin Svedberg

Hej,
Jag har precis börjat odla i mitt grönsaksland och det är fint att få tips.
Undrar om det finns någon speciell anledning till att du tar bort stjälken på broccoli? Jag tycker den delen är väldigt god, finns det någon anledning till att inte frysa in den?

trackback

[…] Läs mer om hur jag förväller broccoli och blomkål […]

Kontakta Elin Lewenhaupt

Om mig

Jag heter Elin Lewenhaupt och är 31år och bor på en liten gård utanför Eksjö i Småland med min Make Eric och våra tre barn Märta Vera och Nils. Här delar jag min passion för livet på landet och min stora dröm är att bli helt självförsörjande.

Idag jobbar jag som influencer, bloggare, youtuber, filmfotograf och kreatör och gör samarbeten med små och stora företag.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Jag skickar inget skräp eller spam och du kan avsluta din prenumeration när du vill.

Senaste inläggen

No feed
Something went wrong. It seems like the playlist you selected does not have any videos

Få tips och inspiration direkt i mailkorgen

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.