Mat och dryck Trädgård/odling

Förvälla broccoli och blomkål

Det är ett riktigt kål år

Oj vilket otroligt bra år jag har för kålen så jag kan förvälla broccoli och blomkål i massor! Jag har aldrig fått så bra skörd och då har jag ändå inte använt något kålnät i år. Jag hart istället använt larvskydd som jag köpt från wexthuset

Jag han ju inte med att bygga ett säker ”kålhus” till min kål i år eftersom jag var höggravid så därför tänkte jag att jag måste prova detta larvskydd turex. Det ska faktiskt funka till ekologiska odlingar. Så kände att det va intressant att prova detta året då jag inte riktigt hänger med att skydda kålen ifrån kålfjärilen med nät. Och jag är väldigt nöjd med hur Turex har fungerat och hinner jag i år ska jag visa hur jag gör när jag behandlar min kål med ett Youtube-klipp.

Så förväller jag broccoli och blomkål

Det har blivit en otrolig skörd av broccoli och blomkål så jag passade på att göra en video på min Youtube-kanal hur jag förväller och fryser in min skörd. Tycker det är mycket roligare och lättare att lära sig av rörligt material en i text. Så här under kommer du till mitt klipp på Youtube där du kan se hur jag gör.

Förvälla broccoli och blomkål
Förvälla broccoli och blomkål

Vilka sorter har jag odlat i år?

Den lilla blomkålen heter Blomkål F1 ’Graffiti och den Gula heter Blomkål F1 ’Sunset. Broccoli är Broccoli F1 ’Green Magic’ och alla är köpta inne hos https://www.impecta.se/ . Jag är otroligt nöjd med alla sorterna och kommer odla dom nästa år igen.

Förvälla broccoli och blomkål
Förvälla broccoli och blomkål

Är det något du undrar skriv n kommentar här eller under klippet på min Youtube-klipp så svarar jag så fort jag kan. Hoppas jag nu inspirerat dig till att både odla, skörda och lagra till det är dags att skörda nästa gång.

Ha det bäst/ Elin

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Kristin Svedberg
  20 oktober, 2020 at 12:23

  Hej,
  Jag har precis börjat odla i mitt grönsaksland och det är fint att få tips.
  Undrar om det finns någon speciell anledning till att du tar bort stjälken på broccoli? Jag tycker den delen är väldigt god, finns det någon anledning till att inte frysa in den?

  • Reply
   Elinlewenhaupt
   23 oktober, 2020 at 19:04

   Hej

   När jag har så mycket skörd i är så det va bara rent slöseri. Baren äter bäst dom små träden som dom säger så det är därför jag fyllde frysen med just bara dom. 🙂

Leave a Reply