När jag delad på instagram story att jag fått hem min vitlök så var det så många frågor som kom in att det nu kommer ett inlägg här med alla svar.

Var har jag köpt min vitlök?

Jag har köpt mina sättlökar av vitlök på https://www.plantigo.se/ och https://www.klostra.se/ att det blev på två ställen är för att det va svårt att få tag i dom sorter jag vill ha.

Vilka sorter har du valt och varför?

Jag har valt Flavor för den ska vara bra att lagra, enkel att odla och den går att fläta.

sättlök vitlök

Nästa sort är Vigor och den har jag valt för att det är en som Sara bäckmo pratar om här –> https://youtu.be/PpDA1YRgpTA som ska bli väldigt spännande att testa. Den ska också var enkel och odla och flätbar. Och sorten jag tänker vi ska försöka äta upp först.

vitlök

Nästa sort är Clédor som verkar vara en oerhört populär vitlök då den va svår att få tag på. Och det är antagligen för att den går otroligt bra att lagra rätt upp och ner i ditt kök. Och en sån sort behöver vi verkligen. Det går åt mycket vitlök här.

vitlök

När planterar jag ut vitlöken?

Jag kommer sätta min vitlök i slutet av november kanske mellan 20-30 november och hoppas det blir perfekt tid. Jag hoppas att detta kommer komma upp på min youtubekanal.

Är jag en expert på vitlök?

Nej absolut inte. Detta har tidigare varit Eric som haft fokus på så jag har faktiskt inte så stor koll på vad för sorter vi haft tidigare år. Men nu beställde jag i år för jag vill ju att vi ska odla så pass mycket att vi inte behöver köpa någon mer i butik. Att det alltså ska räcka till ett helt år och ny sättlök till nästa gång. Därför jag vill ha så bra lagring egenskaper på vitlöken.

Hoppas detta ger er vad ni ville veta och att om ni är sugna på att odla vitlök till nästa år klickar hem egna. För som sagt här i mellansverige är det ju verkligen inte försent ännu.

Ha en fin helg / Elin

Dela:

Du kanske också gillar..

Lämna en kommentar

guest
0 Kommentarer
Se alla kommentarer
Kontakta Elin Lewenhaupt

Om mig

Jag heter Elin Lewenhaupt och är 31år och bor på en liten gård utanför Eksjö i Småland med min Make Eric och våra tre barn Märta Vera och Nils. Här delar jag min passion för livet på landet och min stora dröm är att bli helt självförsörjande.

Idag jobbar jag som influencer, bloggare, youtuber, filmfotograf och kreatör och gör samarbeten med små och stora företag.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Jag skickar inget skräp eller spam och du kan avsluta din prenumeration när du vill.

Senaste inläggen

No feed
Something went wrong. It seems like the playlist you selected does not have any videos

Få tips och inspiration direkt i mailkorgen

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.