Målar om ett skåp grönt – Hållbarhetstips

Hållbarhetstips med Elin

Nu ska jag inspirera er till ett hållbarhetstips att målar om ett skåp.

Detta skåp har så länge jag kan minnas stått på vinden här och jag kommer ihåg det för det är min farmor och farfars gamla skåp. Men nu har det fått lite trädekorationer och färg och det ser verkligen inte ut som samma skåp.

Nu ska jag berätta för er hur vi har gjort.

Första jag gjorde var att beställa trädekorationer som va på rea från http://www.dekodesign.se/ där finns det hur många som helst. Och jag valde http://www.dekodesign.se/horn-par/i-lager/horn-sep189-par.html till hörnen och http://www.dekodesign.se/ornament-mitt/center/traornament-mitt-ssk641.html till mitten. Dom fäste vi sen med helt vanligt trälim.

Men innan vi satte på trädekorationer slipade vi hela skåpet så att färgen skulle fästa som jag var och köpte på Hessels Colorama Eksjö . Färgen vi valde till skåpet är Lady supreme finish 05 med Kulörnamn grønn vier och med Kulörkod 7099/S4010-G30Y.

grönt tv-skåp

Hållbarhetstips med Elin målar om skåp grönt

Och vad tycker ni!? Blev det inte väldigt bra?? Ett helt annat skåp!

Vad kostade det?

Eftersom vi hade lite saker hemma så kostade det mig 280 kr färgen, trädekorationer 180 kr och pensel 50 kr. Så vi kan säga 500-600 kronor beroende på vad du redan har hemma. Och Eric och jag gjorde det färdigt på ungefär 8 timmar. Och då är det ju när limmet och färgen ska torka som det tar tid.

Jag hoppas detta inlägg inspirerar dig till att fräscha upp en gammal möbel iställe för att köpa nytt i denna masskonsumiton av saker.

Ha det bäst så hörs vi snart igen

Dela:

Du kanske också gillar..

Lämna en kommentar

guest
2 Kommentarer
Se alla kommentarer
Evabritt

Hej! Jag har fått ett linneskåp liknande erat. Motkrav, hjälpa dom tapetsera…..
Men jag undrar om det inte behövde grundmålas med spärrfärg? Läser om det när jag googlar på hur jag ska göra… Erat skåp blev enastående snyggt!

Kontakta Elin Lewenhaupt

Om mig

Jag heter Elin Lewenhaupt och är 31år och bor på en liten gård utanför Eksjö i Småland med min Make Eric och våra tre barn Märta Vera och Nils. Här delar jag min passion för livet på landet och min stora dröm är att bli helt självförsörjande.

Idag jobbar jag som influencer, bloggare, youtuber, filmfotograf och kreatör och gör samarbeten med små och stora företag.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Jag skickar inget skräp eller spam och du kan avsluta din prenumeration när du vill.

Senaste inläggen

No feed

Få tips och inspiration direkt i mailkorgen

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.

Vill du få tips och inspiration till din mailkorg?

Få tips och inspiration om självhushållning, fotografering, hållbarhet, föräldraskap med mer, direkt i din inkorg.