Trädgård/odling

Krokus för bina

Förra året hade jag krokus för bina hysteri men minns ni 2018 året när jag hade tulpan hysteri??? Jag beställde jättemycket tulpaner från Holland och delade sedan med mig om när jag satte ut dom på youtube som ni kan se om ni tyrker på knappen under här.

Förra året trodde jag inte det skulle bli några lökar alls utsatta men Eric hjälpte mig med Tulpanerna som fått ligga på tork från sen vår tills i början av hösten på en vind. Det va i grevens tid vi fick ut dom för mössen hade hittat dit och börjat äta på dom.

Och sen gjorde jag en jätte chansning att beställa krokusar på rea. Massor med krokusar i i nyanser från vit, lilla och gul.

Krokus för bina
Krokus för bina
Krokus för bina

Här ska krokusarna möta våra bin

Fast att jag större delen av slutet på 2019 känt mig mer död än levande kunde jag inte låta bli att söka på rea efter krokusar och klicka hem flera 100 stycken. Massor med krokusar i i nyanser från vit, lilla och gul.

Och precis innan julafton satte jag färdig alla krokusar med barnen på ett utav trädgårdens tråkigaste platser. Men det bästa med denna platsen är att binas kupa står riktad åt det här hållet bara kanske 80 meter bort. Hoppas verkligen bina uppskattar ett hav med krokusar tidigt i vår.

Krokus för bina

Läs mer om biväxter

Vill ni läsa mer om biväxter kan ni titta in här https://alltombiodling.se/bivaxter/ där man kan läsa sig till växternas värde av leverantörer av nektar, pollen och honungsdagg. Där tittar jag när jag väljer växter till trädgården.

Går det verkligen sätta vårlökar precis innan jul?

Jag har ju haft jättetur att det inte blev vinter innan jag fick lökarna i marken. Det som är mitt hinder så här på hösten/vintern är ju tjälen inte ska hinna komma och det har den ju inte gjort. Istället är det 4-6 grader varmt och ser uta att vara det fortsatt även i år 2020.

Så om några månader hoppas jag på flera krokusar här i slänten och att jag ska hitta både mina bin och andra insekter ibland blommorna. Ytterligare ett steg närmare en hållbarare trädgård för oss alla.

Hoppas det inspirerar! / Elin

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Tina Lennholm
    30 maj, 2020 at 08:48

    Det är fantastiskt att göra saker för bina! Som vi vill hjälpa naturen för den goda sakens skull 🙂 Så rart av dig att göra så!

Leave a Reply